måndag 29 september 2008

Bra vattenföring 29+30 september

Enligt rapport från Vattenfall kommer det att strömma bra i Luleälv 29+30/9 (måndag & tisdag). Vattenföringen kommer att ligga mellan 500-650 m2/sec. Onsdagen den 1 oktober kommer vattenflödet att vara ca 250m2/sec fram till ca kl 17:00.

Förra veckan landades det 9st godkända havsöringar och minst 10 laxar, vi väntar på alla fångsrapporter. Bla så fick norrmannen Geir 8st havsöringar söndagen den 28 sep. Alla var mellan 42-48 cm. Minimummåttet på vår sträcka är 50 cm för havsöring.

torsdag 25 september 2008

Ny regel: Alla fiskar med fettfena skall släppas tillbaka

Under hösten gör havsöringen stora näringssök, både i kusten och i älvar. Detta innebär att havsöringen är mera otrogen sin hemälv än under våren då den stiger inför leken. Vi har märk att fångster av havsöring med fettfena ökat markant denna säsong i Luleälv.

Efter som att all havsöring och lax som kommer från Luleälv är fettfene klippt så innebär det att de havsöringar eller laxar som har fettfenan kvar är med stor sannolikhet en vild fisk från någon av våra grannälvar.

Med tanke på att den vilda havsöringen i Norr- och Västerbotten är starkt hotad så inför vi nu en regel som innebär att alla laxar eller havsöringar som har fettfenan kvar skall släppas tillbaka. Som vanligt så skall fisken registreras även om det återutsätts.

Tänk på att fisk som skall återsättas ibland behöver lite extra hjälp. Släpp inte fisken förrän du märker att den simmar iväg av sig själv.

lördag 20 september 2008

Havsöring på skeddrag

Jag var ner på vår sträck i Luleälv i idag. Det vart ca 1 timmes fiske. För mig vart det en liten havsöring på ca 30 cm. S-O Lundqvist fick en finare på 1.2 kg fördelat på 52 cm.

Både jag och S-O fiskade med skeddrag.

Mvh Robert Westin

onsdag 17 september 2008

2008-09-12 Havsöring på skeddrag

Thomas från Östersund fick denna fina havsöring som vägde 1.8 kg, längden var 59 cm. Havsöringen högg på ett skeddrag då han spinnfiskade på den övre delen av sträckan.

Båtfiske i Luleälv 2008-09-11

En nystigen havsöring från Luleälv tagen på Boden draget.

fredag 12 september 2008

Hösten är äntligen här: Havsöringen har kommit till Luleälv

Båtfiske i Luleälv 8+11 September
Björn var ner och fiskade några timmar i Luleälv den 8 september. Det vart 2st havsöringar, 8 hg och 1.61 kg.

Boden draget domminerade.

Intressant var också ett den sista som Björn fångade tog högt upp i vattenmassan, ca 4 meter under vattenytan där djuper var 6 meter.

Några dagar efter var jag & Johnny ner i Luleälv med båten. Tillsammans fick vi 4st havsöring med en topp på 1.71 kg. Även denna dag domminerade "Boden draget" på nedströmms trolling.

Om du inte har en båt men ändå vill fiska från båt i Luleälv så kan du hyra en från oss. Priset är 595 kr/dygn inkl motor, åror och flytväst. Max 3st personer i båten som fiskar samtidigt.

Läs om fiskepaketet för höstfisket som vi erbjuder.

Spinnfiske på vår sträcka
S-O Lundqvist har fångat 6st mindre laxar på skeddag de senaste dagarna. Idag landades det också 2st nystigna havsöringar. Den enda på färgglad tubfluga och en andra på skeddrag.

Den havsöring som togs på skeddrag vägde 1.8 kg. Det var en otroligt fin nystigen havsöring med krit-vit mage.

Härligt, hösten är här!

måndag 1 september 2008

Artikel om flugfiske i Luleälv

I kommande nummer av flugfiske tidningen "Allt Om Flugfiske" (AoF) så hittar du en artikel om hur du kan flugfiska havsöring i Luleälv. Bläddra fram till sidan 50 i tidningen och bli inspirerad.

Undertecknad har skrivit artikeln.

Om tidningen:

Allt om Flugfiske är tidningen för dig som insett tjusningen med flugfiske. Vi ger dig fiskevattnen och resereportagen, de heta rapporterna direkt från strömmarna och trenderna inom teknik och redskap. Du får möta de bästa flugbindarna som delar med sig av sina specialmönster, och du får njuta av de bästa flugfiskefotografernas bilder.

MVH Robert Westin