tisdag 19 maj 2009

Grym medelvik på de senaste 20 fiskarna

Medelvikten för den 20 senaste registrerade havsöringarna är 2,4 kg hos oss, säsongen är inte slut ännu. Vi tror att vi har kvar ca 2 veckor innan havöringen vänder ner tillbaka till kusten.

Bästa sportfisket har varit under tidig morgon, eftermiddag och under kvällen.

När vattentemperaturen i Luleälv når 9 grader går havsöringen tillbaka till Norrbotten kusten.

söndag 10 maj 2009

Se Robins öring

lördag 9 maj 2009

Ny ledare i öringsligan

Idag hade Robin Holmström ett mycket fint fiske på sträckan. På hans andra kast fick han en nystingen havsöring som vägde 1.85 kg och var 61 cm lång.

Ca 20 minter efter det landade Robin en fet harr på mycket fina 9 hg, 50 cm.

Ytterligare 50 minuter efter det så tog han ledningen i öringsligan. Havsöringen drog vågen till 4.6 kg och måttbandet visade hela 78 cm. Detta var Robins 3:dje havsöring någonsin.

Vi skickar ett stort grattis till Robin från Arctic Fishing.

Den som vinner öring eller laxligan varje år får ett gratis årskort till ett värde av 3 000 SEK av oss. Tävlingen sträcker sig från 1/1- 31/12

måndag 4 maj 2009

Fortsatt svårfiskat i Luleälv

Båtfiskarna rapporterar att det går trögt i Luleälv. Vårfloden innebär kraftigt humusfärgat vatten. Detta gör att det blir svårt för havsöringen att se betena.

Vi får vänta några dagar innan vattnet återgår till sitt normala siktdjup. Roligt är dock att de första nystigna havsöringarna har kommit. Vi har fått en på vår sträcka och idag så fångades det också en av dem som handtrollade i båt. Dom fiskade med tubfluga.

söndag 3 maj 2009

Bra ström, trögt fiske

Idag har det strömmat på riktigt bra i Luleälv, men fisket har varit trögt. Troligast beror det på att när stora förändringar sker i genomströmningen från en dag till en annan så blir öringen "orolig".

Öringen måste hitta nya ståndplatser vilket innebär att det brukar ta 1-2 dagar innan den har acklimatiserat sig till den ”nya strömmen”.

Vattnet har också börjat bli humusfärgat vilket innebär att det blir mycket svårare för havsöringen att se skeddraget, lägg gärna till lite lukt, tex bläckfisk. Om du fiskar med tubfluga så kan luktsprej hjälpa till.

Vi tror att älven kommer att gå inom 1-3 dagar. Hård ström och varma vindar bryter upp isen snabbt. Vakarna blir större för varje timma som går.

lördag 2 maj 2009

Fiskeklubben Börstingen och Arctic Fishing samarbetar

Fiskeklubben Börstingen och vi har startat ett samarbete för att motverka allt tjuvfiske i Luleälv inom Bodens Kommun. Detta innebär att om en person blir avstäng hos oss så blir samma person avstäng hos Börstingen och tvärt om.

Under kort tid så har 3 st personer blivit avstänga hos Börstingen för att dom tagit för små fiskar, dessa är numera också avstängda hos oss under samma period hos oss.

Vi är jätte glad över detta samarbete och ser fram emot ett ännu trevligare sportfiske i Luleälv.

Magnus fortsätter att dra fin öring

Magnus W fick även idag en vacker havsöring på 1.45 kg, längden var 54 cm.

fredag 1 maj 2009

Havsöring: 58 cm, 1.71 kg

Idag vart det två godkända havsöringar hos oss. En på 58 cm som vägde 1.71 kg och en som var 62 cm lång fördelat på 1.8 kg. 4 st mindre öringar (under 50 cm) landades också.