onsdag 23 juli 2008

Hennings första för i år

Henning fick sin första lax för i år, fisken vägde 6.1 kg.

Grattis Henning från oss på Arctic Fishing!

Förutom Hennings lax så tappades det också 4st laxar på 6st fiskare i kväll.

Vi kan också konstatera att regnet i veckan ger höga flöden, mer än de 600 m3/sek som vi först fått rapporter om från Vattenfall. På den övre delen av sträcka har 100 gram varit perfekt idag. På den nedre delen har 120 gram fungerat hyfsat.

Ang båtar i kanalen
Vi vill också påminna att om du ser att någon kör med båt i "kanalen" så kan du ringa och rapportera det till Robert Westin (Mobil: 0730-477 451). Kanalen är en säkerhetszon, det innebär att inga båtar får befinnas i kanalen, ovanför eller nedanför Svedjebron/Hängbron. Detta är regler som Vattenfall har satt upp för länge sedan. Det är självklart att dessa regler också skall efterföljas och respekteras.

Syftet med denna regel är att skydda dig som befinner dig i en båt. Om du skulle vara högt uppe i kanalen och Vattenfall måste nödöppna eller snabböppna luckorna så är risken stor för att båten slår rund och tar in vatten. Flödena vid en nödöppning blir extrema nära kraftverksdammen. Turbulens bildas i vattnet vilket gör att en flytoverall inte hjälper till att hålla en människa ovanför vattenytan.

Just denna säsong har Vattenfall varit tvungen att snabböppna luckorna fler gånger än normalt pga. vädret, dvs att det regnat mera än normalt.

Tänk på att det är Din skyldighet att när Du är i naturen så måste Du kolla upp gällande regler och föreskrifter.

Inga kommentarer: