onsdag 20 augusti 2008

Sammanfattning av fisket vecka 33

Sportfisket
Fisket har varit fortsatt bra i Luleälv. Nu när semestrarna tagit slut är det mindre fiskare på vår sträcka. Dock kan vi konstatera att vi snittar 0.7 laxar per fiskare och dag vilket är bra.

Bästa fisketiderna är fortfarande från 19:00 - 03:00.

De två senaste helgerna har varit svårfiskade pga. dålig ström i Luleälv. Detta är ganska normalt för perioden.

Fångsterna på havsöring har också ökat. Nu kommer höstfisket efter Salmon Trutta närmare och närmare för var dag, men det är fortfarande för tidigt.

Vedlådor
Vi har byggt två nya vedlådor som är till för att skydda veden vid älven mot höstens regn, en vid varje vindskydd.

Förebyggande samarbete med Polisen
Sedan vecka 32 och vi också inlett ett bra samarbete med Polisen i Boden. Självklart är det så att när sportfisket i Luleälv blir mera och mera populärt bland sportfiskare så lockar det tills sig personer som är mindre nogräknade. Så detta samarbete är i förebyggande syfte.

Det är skönt att höra från våra sportfiskare att dom också uppskattar när Polisen kommer ner till Luleälv då och då. De flesta vill ha ordning och reda för att sportfisket skall fungera på ett bra och seriöst sätt.

Se du någon som tjuvfiskar ovanför fiskegränsen så kan du ringa eller SMS:a till 0730-477 451 (Robert Westin) eller ringa till Polisen direk på 114 14. All anmälan sker självklart anonymt om så önskas.

Inga kommentarer: